Vandring i Alperna

Vandringsresor till Alperna - ett skönt och myggfritt klimat!

Har du varit i Alperna på vintern, då borde du även åka dit på sommaren. Att vandra i alperna är en storslagen upplevelse och något man bör göra om man gillar en lite mer aktiv semester. Att vandra över dessa imponerande bergsmassiv och bara höra vinden och fåglarna i bakgrunden är en enorm känsla som inte blir sämre av att man ofta har möjlighet att få god mat och dryck och bra boende. Istället för att det är vitt av snö så är marken täckt av blommor och örter av olika slag. Har man tur och är ute tidigt på morgonen så kan man få se några av de djur som har sin hemvist i Alperna tex stenbocken, stengeten, skogsharen, murmeldjuret, alpkråkan med flera. Några kryp som du dock slipper är myggorna. I många alporter är liftarna igång året runt så man kommer snabbt upp till vandringslederna på hög höjd.

Skillnaden mot att vandra i alperna mot att vandra i de svenska fjällen är att här behöver man inte ha med sig en massa extra packning i en tung ryggsäck som tält, triangakök, liggunderlag mm för här finns det ofta gott om stugor och pensionat att bo och äta i. I Italien kallas dessa rifugio, I Österrike Gasthof/hütte. Om man vill kan man ju självklart bo på riktigt fina Alphotell och äta lyxiga middagar.

Vandringsresor i paketform

Utbudet av arrangerade vandringsresor är enormt där det erbjuds allt från ensam vandring till större grupper med guide. Allt från dagsturer till turer på flera veckor. Många arrangörer har flera olika nivåer att välja på, du kan läsa mer om arrangörerna av alpresor här.

Att ha med sig på vandring i alperna

Det viktigaste för dig som ska vandra är ett par bra skor/kängor som är ingångna, mössa,vantar och skalkläder ifall det blir kallt. Oftast så räcker det med shorts och kortärmat. En kamera är ett måste, men se till att ni har tömt minneskortet för ni kommer att behöva allt utrymme kan få. En liten kikare kan också vara roligt om man orkar bära med sig den.

Läs mer om vandring i Alperna

http://vandraialperna.blogspot.com/
http://www.utsidan.se/forum

Vandringsresor till Alperna med STS Alpresor!

Senaste resorna