Sista minuten till Alperna

En resa till alperna som ska företas under de stora helgerna eller under ett skollov bör verkligen bokas i god tid. De bästa hotellen och de trevligaste resorna blir snabbt uppbokade under dessa veckor och sista-minuten-alternativen är då få, dyra och ganska tråkiga. Dessutom brukar charterbolagen premiera de som bokar sin resa tidigt under dessa perioder med olika former av rabatter. Som tur är, är det dock ganska få av säsongens veckor som trycket är som störst.

Under alla de andra veckorna under året, då hotellen inte får garanterat full beläggning, går det att boka sista-minuten-resor till Alperna förmånligt – och billigt. Så med en liten budget och egen tid att förfoga över, kan sista-minuten-resor vara ett spännande alternativ. Det är aldrig säkert att resan blir som den är tänkt och det gäller att vara lite flexibel vad gäller ort och land om resan ska bli riktigt bra. Ofta går dessutom resan i princip dagen efter bokningen, så det gäller att hänga med.

Sistaminuten

Det går att hitta sista-minuten resor till Alperna på de stora charterbolagen, men även flygbolagen och hotellen erbjuder förmånliga priser för den som bokar upp flygstol och hotellrum i sista sekunden. För att hitta dessa resor behövs lite aktivitet och lite letande på nätet, men de finns där.

 

Senaste resorna