Kreditkort för din vinterresa

Även om du är mitt uppe i sommarruset kan det vara en bra idé att planera inför din skidresa redan nu. Det lönar sig ofta att vara ute i god tid för att kunna boka billiga resor till attraktiva destinationer. Har du aldrig varit i Alperna förut bör du definitivt ändra på det och boka en resa dit. Alperna passar både nybörjare och erfarna skidåkare. Dessutom har du flera olika områden att välja mellan – Chamonix i Frankrike, Bad Gastein i Österrike eller Cortina i Italien. Givetvis finns det en del olika saker att tänka på innan man tar sig av på sitt vinteräventyr. Åker du utomlands behöver du bland annat en reseförsäkring och det kan även vara bra att ha ett tillförlitligt kreditkort som kan komma väl till hands både när det gäller olika betalningar eller när du vill ta ut pengar.

Även om du är mitt uppe i sommarruset kan det vara en bra idé att planera inför din skidresa redan nu. Det lönar sig ofta att vara ute i god tid för att kunna boka billiga resor till attraktiva destinationer. Har du aldrig varit i Alperna förut bör du definitivt ändra på det och boka en resa dit. Alperna passar både nybörjare och erfarna skidåkare. Dessutom har du flera olika områden att välja mellan – Chamonix  i Frankrike, Bad Gastein i Österrike eller Cortina i Italien. Givetvis finns det en del olika saker att tänka på innan man tar sig av på sitt vinteräventyr. Åker du utomlands behöver du bland annat en reseförsäkring och det kan även vara bra att ha ett tillförlitligt kreditkort som kan komma väl till hands både när det gäller olika betalningar eller när du vill ta ut pengar.

Lättare med kreditkort på vinterresan

Varför ska du skaffa dig ett kreditkort inför resan? Orsakerna till det är många. Med det rätta kreditkortet kan du:

  • Sänka dina resekostnader avsevärt. Betalar du både resa, boendet, försäkring, restaurangbesök och andra aktiviteter med ditt kreditkort har du chansen att spara pengar tack vare kreditkortets villkor.
  • Få lägre uttagsavgifter när du tar ut pengar i bankomater utomlands. När man tar ut pengar utomlands förekommer det både uttagsavgifter och valutapåslag som man kan minska eller undvika helt och hållet.
  • Samla poäng när du handlar med kreditkortet. Betalning med kort kan leda till olika bonusar för innehavaren i form av en återbäring.
  • Betala lätt, smidigt och snabbt oberoende var du än befinner dig.
  • Känna dig säker på din resa samtidigt som du både sparar pengar och tjänar in förmånliga bonusar.

Hur väljer man kreditkort?

Idag finns det många alternativ att välja mellan när det kommer till val av kreditkort. Hur väljer man ett som passar ens egna preferenser och behov? Vad ska man tänka på och vilka jämförelser ska göras?

  • Innan du gör ditt slutgiltiga val är det en god idé att jämföra kortens valutapåslag, uttagsavgifter, årsavgiften och kortförsäkringar.
  • Erbjuder kortet en återbäring? Vissa kort erbjuder upp till 5 % i återbäring på alla köp du gör vilket gör att du får pengar tillbaka när du kommit hem från din skidsemester.
  • Hur ser räntan ut? Här finns stora variationer men det du ska titta på är att du får en så låg ränta som möjligt.
  • Hur många räntefria dagar är inkluderade? För det mesta använder man sitt kreditkort inom en räntefri tidsram. Ju längre den perioden är, desto förmånligare är det för innehavaren. Idag erbjuds räntefria perioder upp till 56 dagar.

Detta är en bedömning av faktorerna som spelar in vid val av ett resekort. Har du andra önskemål som inte är inkluderade i listan? Ha med dem i åtanke innan du väljer ditt kreditkort. Ett är säkert – oavsett om du är ute efter en bra återbäring, en låg ränta eller förmånliga rabatter så kommer du att hitta det rätta genom en noggrann jämförelse kreditkorten emellan.

Senaste resorna