Friluftsliv och vandring

Friluftslivet står för hälsa och välbehövlig rörelse. I flera decennier har vi svenskar gett ut oss på härliga turer ut i regniga skogar och längs vackra kuster för att vandra eller paddla kajak, men mest för att njuta av vår fantastiska natur och uppleva livet utanför den stressiga storstaden. Att ta sig ut på en vandringstur i exempelvis svenska fjällen kan gott vara ett av sommarens äventyr. Förutom massor med frisk luft och rörelse får du dig en fantastisk naturupplevelse värd att minnas.

Tips inför ditt friluftsäventyr

Har du en vandringstur i tankarna så är det viktigt att skaffa sig den rätta utrustningen. När du är ute i fjällen måste du se till att du har allt du behöver för att kunna njuta av din tid i naturen utan några problem. Här får du några användbara tips:

  • Håll dig torr: Fukt är väldigt vanligt och kan skapa stort obehag under din vandringstur. Därför är det bra att skaffa hållbara regnkläder och tältduk som håller regnet borta. Vad det gäller klädseln så ska du undvika att gå dig svettig. Du får gärna starta turen med lite färre plagg och klä dig varm så småningom. Tänk på att man snabbt blir varm när man rör på sig.
  • Skavsåren är din värsta fiende: Vandringskängorna är din bästa vän under din friluftsresa. De ska vara lätta och luftiga samtidigt som de erbjuder ett tryggt stöd för fötterna. Rena och torra fötter är bland det viktigaste när man är ute i naturen. Därför ska du se till att lufta både kängor och fötter med jämna mellanrum. Tänk på att det är svårt att hålla en bra fotmiljö efter att ha spenderat några dagar i fuktiga skogar. Det är just fukten som leder till skavsår. För att undvika dem rekommenderar vi att gå in de nya skorna före turen.
  • Orientera lätt: En bra karta och kompass är ett måste när man är ute i det vilda. Dessa två hjälpmedel är i princip de enda som kan ta dig till din slutdestination. Lär dig gärna att läsa karta och använda kompassen innan du ger dig ut så att du känner dig säker på ditt friluftsäventyr.

När pengarna inte räcker till

Är det så att pengarna inte räcker till för all utrustning du måste skaffa dig inför den planerade vandringsturen? Var inte orolig! Det går alltid att låna pengar genom ett privatlån eller banklån för att kunna genomföra din fjällvandring. Det behöver inte handla om stora summor med höga räntor.

Känner du dig osäker på vad du ska ha i åtanke ifall ett privatlån behövs? Läs gärna följande tips:

  • Ta alltid reda på räntan innan du lånar pengar. En låg ränta  är ett måste när du tar ett mindre lån, läs mer olika lån på www.lånlågränta.se.
  • Jämför gärna återbetalningstiderna för att kunna planera dina månadskostnader.
  • Har du svårt att orientera i lånebranschen och vad som erbjuds får du gärna använda dig av företag som gör jämförelsen åt dig. Lendo är ett bra val då det erbjuder en komplett bedömning av bankvillkor och produkter. Lendo kan ge dig förslag på vilket lån skulle passa dig bäst.

Senaste resorna